ČITAOCI TELEGRAFA: Seka i Karleuša su najveći kič i šund u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Cela država, kompletna estrada, PVC lepotice, svih 250 poslanika u Skupštini, Zorica Brunclik... Raznorodni su se još odgovori nanizali na naše pitanje "Ko je i šta je, po vama, kič i šund u Srbiji?"

Telegraf je juče podstakao čitaoce da napišu ko je i šta je za njih kič i šund u Srbiji. Stigli su, prema očekivanjima, raznovrsni odgovori i komentari, a sudeći po njima, kraljice kiča i šunda su Jelena Karleuša i Seka Aleksić.

Imena dve foklerke najčešće su pominjana u komentarima, ali je i tu bilo suprotstavljenih mišljenja. Pojedinci su, recimo, priznali Karleuši da je "mag marketinga".

Mišljenje da je cela ta priča krenula otkad je sveta i Brene nije ni ovoga puta izostalo, a zapaženo mesto dobila je i Zorica Brunclik.

Nekima je "ljubičanstvena" prva asocijacija na kič i šund, a ima i onih koji konstatuju da su ona i Dragana Mirković nekad potpadale pod te etikete, dok se danas smatraju legendama narodne muzike.

Najgnevniji su, očekivano, posezali za opštim etiketiranjem, pa je, tako, za njih kič i šund cela estrada, svi političari (ili u blažoj verziji, 250 poslanika u Skupštini), čak i kompletna država. "Kost u grlu" su i "PVC lepotice", ali i muškarci koji čupaju obrve.

Tema je, očigledno, asocirala i na mnoge pesme koje o tome govore, pa se tako jedan čitlac setio "Hladnog piva", to jest njihovog "Carstva pasea" i stihova: "Kad ti muž ne paše uz ruž/kad ti sin ne paše uz kamin/dala bi sve, i sebe, i muža i malog/da možeš ući u katalog".

Poneke je sve ovo inspirisalo da priču pogledaju u ogledalu, odnosno, da istaknu šta nije i nikada neće biti šund: folklor, negovanje tradicionalnih vrednosti, Emir Kusturica... Podsećaju da je zlato i u blatu zlato, a da blato, i kad ga uviješ u najlepše pakete - ostaje blato.

(Milan Ćunković)