I KLABERI I RUSKI MILIONERI: Svi uživaju uz "Euterpu"! (FOTO) (VIDEO)

Poznati kaver bend, predvođen Jovanom Vujnović, uplovio je u autorske vode i predstavio spot za singl "Sudar"

Jedan od najpoznatijih kaver bendova u Srbiji, "Euterpa", odlučio se da krene u autorske vode, a premijerni video singl "Sudar" promovisan je u tržnom centru "Ušće" (bioskop "Cineplexx"). 

Promociji su, uz voditelje i prijatelje benda, Igora Brakusa i Smiljana Banjca, prisustvovale brojne ličnosti iz sveta estrade - Marko Kon, Davor Jovanović, Prljavi inspektor Blaža, Saška Janković, Sara Jovanović, Srđan "Moby Dick", SevdahBaby, Jadranka Janković, Vladimir Graić Graja...

"Euterpa" je dobro poznata ljubiteljima noćnog provoda, jer postoji još od 2002. godine i za to vreme nakupila preko 1.200 nastupa u zemlji i inostranstvu. Pop, rok, disko, fank, haus - sve su to žanrovi kojima odlično vladaju, a na repertoaru imaju više od 400 pesama. Sada su, međutim, rešili da se okušaju i u autorskim vodama, a po rečima prisutnih na promociji, to su učinili veoma uspešno.

Sviračku postavu benda čine Nikola Jovanović (vokal i gitara), Branislav Vukobratović (bas), Milorad Miki Milosević (bubnjevi), Goran German (klavijature)i Milan Savić (vokal i saks). Za mikrofonom je šarmantna Jovana Vujnović, koja nam je poznata još iz bendova "Tir Na Nog" i "Alfapop".

SRPKINJA OSVAJA ENGLESKU: Pevačica Yoya Wolf objavila debi singl u Londonu! (FOTO) (VIDEO)

Bendovima sa tokom kilometražom dešavaju se, logično, razne zanimljivosti. Jovana, koja peva u "Euterpi" tri godine, prisetila se za Telegraf jedne skorašnje:

- Kada smo zimus bili u St.Moricu u hotelu "Badrut", jednom od najeksluzivnijih na svetu, pored redovnih, večernjih nastupa, imali smo i popodnevni, za Božić. Trebalo je da odsviramo kratak blok prigodnih pesama uz koktel - ono što nismo znali i za šta se nismo pripremili. Saznali smo desetak minuta pred nastup je da su u pitanju karaoke uz bend za decu do sedam godina.

Da stvar bude gora...

- Deci su dati tekstovi četiri pesme koje treba da pevaju, od kojih mi dve nismo ni čuli uopšte. U rekordnom roku smo ih preslušali i pohvatali melodiju i tekst, i na kraju je ispalo sjajno. Deca su bila oduševljena da pevaju sa bendom božicne pesmice, a njihovi roditelji jos srećniji što mogu da ih slikaju kao male zvezde,na bini sa mikrofonom. Prelepo iskustvo.

Jasno je da su vrlo raznovrsna mesta na kojima "Euterpa" svira.

- U beogradskim klubovima se pojavljuje raznovrsna ekipa, željna dobre muzike. Ima tu i privatnih proslava. Prošle godine smo svirali za ruske milionere u Budvi. Probrana klijentela, ali se mi uvek ponašamo isto. Volimo svu publiku na isti način. Svi zaslužuju da dobiju ono što mi umemo da damo najbolje.

O repertoaru "Euterpe"...

- Svakim danom je sve veći. Moramo da pratimo šta se novo pojavljuje i šta publika želi da čuje. Više je stranih pesama - od evergrina do najnovijih MTV i VH1 hitova. Nijedna svirka ne može da prođe bez Elvisa i "Suspicious Minds", pa onda sve do "Get Lucky", "I Follow Rivers"... "Rudimental" nam često traže.

A "domaćice"?

- Dosta sviramo Dejana Cukića, SevdahBaby, "Nipplepeople" - "Sutra", Olivera Mandića, Dina Dvornika, ponešto od "Oktobra", "Zane"...

Dalji planovi?

- Izbacivaćemo singl po singl, pa će uslediti ili maksi singl, ili album u narednih godinu dana. Planiramo i da idemo na brod, krstarićemo na leto tri meseca Mediteranom. Prelepa lokacija (smeh).

Da li je teško izaći iz "kaver" varijante i upustiti se u nešto što je, ipak, drugačije i novo?

- U autorskim vodama nije lako. Ja sam tu priču već prošla. Mislim da imamo dobru polaznu osnovu. Tu su ljudi koji nas prate i slušaju, tako da se nadam da će naše pesme mnogo lakše naći put. Ako ništa drugo, možemo da ih sviramo na nastupima i na taj način ih približimo ljudima.

IGOR BRAKUS: "EUTERPA" JE OSVEŽENJE! 

"Euterpa" dugo sarađuje sa Igorom Brakusom, svira u njegovoj emisiji "Brakusovi dobri ljudi" na RTV Vojvodina, pa je logično da koji reč kaže i čuveni, pre svega, radio voditelj:

- Poznajem se sa njima već desetak godina. Imaju sjajnu energiju, mislim da je ovaj singl pravo osveženje. Drago mi je da su odlučili da idu u nekom svom fazonu, i da se bave muzikom koju vole i koju izvanredno sviraju. Svi gosti u emisiji imaju pravo da otpevaju sa "Euterpom" nešto. Zapevao sam i ja što je, naravno, bilo poprilično neuspešno sa moje strane.

Pogledajte i poslušajte kako zvuči "Sudar":

(Milan Ćunković)