ZVEZDE GRANDA, SUPERFINALE: Pobednik je Haris Berković! (FOTO) (VIDEO)

Ispali su Biljana Marković, Sead Hodžić, Biljana Sulimanović, Harun Mehmedagić, Naida Bešlagić, Tamara Dragić, Marina Stankić, Belma Karšić i, u samoj završnici, Alen Hasanović, Filip Božinovski i drugoplasirani Semir Jahić

Sjajni Haris Berković je pobednik devete sezone "Zvezda Granda", a superfinale je pred 12.000 gledalaca održano u skopskoj dvorani "Boris Trajkovski". 

Takmičenje su prethodno završili Naida Bešlagić, Tamara Dragić, Marina Stankić, Belma Karšić, Biljana Marković, Sead Hodžić, Biljana Sulimanović i Harun Mehmedagić,  i u samoj završnici četvrtoplasirani Alen Hasanović,  trećiFilip Božinovski i drugi Semir Jahić.

Za pobednika je već opremljen stan koji dodedeljuje “Grand produkcija“, kao i automobil za drugoplasiranog, ali i album i po kompozicija za najboljeg, odnosno sve finaliste.

Evo kako je to izgledalo od početka.

Njih dvanaestoro je tradicionalnom "žurkom" započelo nadmetanje. Gledaoci glasaju, a prvi specijalni gost je povremeni član žirija Dragan Kojić Keba.

Došao je red da svi kandidati otpevaju po jednu numeru. Posle tog dela, od njih dvanaest, četvoro će otpasti. Za početak - Biljana Sulimanović, a onda i Harun Mehmedagić, koji se predstavio hitom Željka Joksimovića - "Leđa o leđa".

Dvorana u Skoplju je bila krcata.

Usledili su Naida Bešlagić ("Bol do ludila"), pa Alen Hasanović ("Zajdi, zajdi"), zatim i Marina Stankić ("Kako da se pomirim sa tim").

Šesti je nastupio Haris Berković ("Pusti me"), pod brojem sedam Tamara Dragić ("Ako je vredilo išta"), a kao osmi Semir Jahić ("Milicu Stojan voleo").

Biljana Marković je zapevala "Svako traži novu ljubav", Filip Božinovski "Baladu" (Željko Joksimović), Belma Karšić "Mojoj majci" (Hanka Paldum), a poslednji u ovom krugu, Sead Hodžić, odabrao je Lea Martina ("Volim te").

Dok se prebrojavaju glasovi, nastupa Snežana Đurišić.

Završeno je prvo glasanje. U konkurenciji su i dalje  Biljana Sulimanović, Alen Hasanović, Biljana Marković, Semir Jahić, Harun Mehmedagić, Sead Hodžić, Filip Božinovski i Haris Berković. Njih osmoro ponovo prave "žurku", uskoro će još četvoro otpasti.

Evo malo atmosfere iz bekstejdža:

Dok se prebrojavaju glasovi i pravi presek, na sceni je još jedna članica žirija - Ana Bekuta. Uz stare hitove, promovisala je novu pesmu "Ništa ne obećavam".

Nastupio je zatim i predsednik žirija Šaban Šaulić.

Posle novog preseka glasova četiri muška kandidata su ostala u konkurenciji, i predstavljaju se po jednom pesmom. Za početak - Alen Hasanović - "Kao moja mati". Zatim - Haris Berković - "Kralj izgubljenih stvari". Semir Jahić je zapevao "Dođi da ostarimo zajedno", a Filip Božinovski "Soko pije voda na Vardarot"

Dok se završni rezultati obrađuju, na bini je - Lepa Brena! I ona je premijerno predstavila pesmu - "Ljubav nova".

Na kraju - ubedljiva pobeda Harisa Berkovića!

(Telegraf.rs)