NIŠTA OD "SULEJMANA"? Turski premijer zabranjuje snimanje treće sezone (VIDEO)

"Osuđujem reditelje ove i sličnih serija, kao i vlasnike televizijskih stanica. Iako smo odgovorne upozorili, očekujem i od sudova izricanje potrebnih presuda. Poigravanje s vrednostima naše nacije mora biti regulisano pravnim putem", rekao je prvi čovek turske vlade Redžep Tajip Erdogan

Ako je suditi prema izjavama turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, treće sezone serije "Sulejman Veličanstveni" najverovatnije neće biti.

- U našoj istoriji nije bilo takvih predaka. Ovakav sultan Sulejman I uošte nam nije poznat. On je 30 goodina života proveo na konju. Život na dvoru odvijao se potpuno drugačije nego što se serija prikazuje - rekao je Erdogan, a prenosi "Informer".

Premijer Turske očekuje da sudovi reaguju po ovom pitanju.

- Osuđujem reditelje ove i sličnih serija, kao i vlasnike televizijskih stanica. Iako smo odgovorne upozorili, očekujem i od sudova izricanje potrebnih presuda. Poigravanje s vrednostima naše nacije mora biti regulisano pravnim putem - najavio je Erdogan, koji je pre manje od meseca dana održao sastanak sa ministrom kulture, posle čega su pozvani i producenti serije "Sulejman Veličanstveni".

(Telegraf.rs/Informer)