Kraljevo protiv "Farme" i "Velikog Brata"!

Skupština grada Kraljeva juče je usvojila Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa, a sve da bi "odbranili društvo od kiča, šunda, neukusa, nemorala, pedofilije i homoseksualizma, plasiranih u pojedinim medijima sa nacionalnom frekvencijom"

Foto: Telegraf

Skupština Kraljeva je juče usvojila Deklaraciju protiv programskih sadržaja rijaliti programa emitovanih putem medija sa nacionalnom frekvencijom. U Deklaraciji, koju je predložila odbornička grupa Nove Srbije, navodi se da odbornici Skupštine grada Kraljeva očekuju podršku svih lokalnih samouprava u zaštiti društva "od sistemskog i kulturnog genocida koji emitovanjem rijaliti programa forsiraju mediji zarad lake zarade, vršeći pritom najdirektniji uticaj na stanje kolektivnog duha naroda".

- Tu se pre svega misli na emisije kao što su "Veliki Brat", "Farma", "Luda kuća", "Preljubnici" i druge, čija sadržina veoma negativno utiče na naš narod, čak i vređajući nacionalno biće srpskog naroda, što je najgore. Kao prosvetni radnik mogu da kažem da ostavljaju veoma loš uticaj na omladinu - rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Skupština Kraljeva je zatražila od Vlade, Ministarstva kulture i informisanja, Radio-difuzne agencije, intelektualaca i SPC podršku u "zaštiti javnog morala, kolektiviteta, tradicije, vere i kulture srpskog naroda i opšteprihvaćenih standarda ponašanja".

(Telegraf.rs/ Beta)