KREĆE X FAKTOR LUDILO: Mirko Vukomanović otkriva sve o ovom muzičkom šou-programu (FOTO) (VIDEO)

Glavni muzički producent "X faktora" u intervjuu za Telegraf otkriva kako, zašto i gde da se prijavite za učešće u najvećem svetskom muzičkom talent takmičenju

"X factor", jedan od najpopularnijih talent šou-programa na planeti, od 14. oktobra prikazivaće se i u našoj zemlji. Ovo svetsko muzičko takmičenje će se osim Srbije (TV Pink) emitovati i u još tri zemlje regiona − Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedonii, dok će Hrvatska u ovaj regionalni muzički projekat biti uključena sledeće godine.

Šou "X Factor Adria" snimaće se u "Pinkovom" studiju u Šimanovcima, dok će veliko superfinale biti održano u "Kombank Areni" 10. februara.

Kako u intervjuu za Telegraf kaže Mirko Vukomanović, glavni muzički producent i direktor marketinga produkcije MBK (koja je zadužena za kreativni deo i izvršnu produkciju "X faktora"), prijave za takmičenje su u toku, interesovanje iz regiona, ali i iz dijaspore je neverovatno veliko, a predaudicije će biti održane u sledećim gradovima: Budva (20.8.), Sarajevo (22.8.), Banjaluka (23.8.), Skoplje (25.8.), Niš (27.8.), Novi Sad (28.8.) i Beograd (30.8. i 31.8.).

Pogledajte neke od najboljih audicija iz šoua "X factor"

Prema njegovim rečima, očekuje se da više od 10 hiljada prijavljenih za ovaj šou, dok će na poslednjoj audiciju u Beogradu biti maksimum 300 kandidata.

Vukomanović je na početku razgovora otkriva ko sve može da se prijavi za učešće u talent šou-programu "X factor" i na koji način:

- Prijave za "X factor" su već počele. Prvi kasting biće održan 20. avgusta u Budvi, dok će finalni odabir sa kastinga biti od 30. do 31. avgusta u Beogradu. Mogu da se prijave sve osobe od 12 godina starosti. Kada je reč o klasama za prijavljivanje, one će biti podeljene u četiri grupe: devojke, mladići, "second chance" ( ljudi koji imaju preko trideset godina i koji su učestvovali u drugim rijaliti talent šou-programima), kao i pevački zborovi. Takođe, imaćemo i četiri mentora, odnosno članove žirija, i svako od njih dobiće po jednu navedenu kategoriju posle audicija. Audicije, odnosno one ljude koje budemo odabrali na prvim kastinzima, biće održane od 7. do 17. septembra u Beogradu, i to je ono šta će gledaoci moći da vide od 14. oktobra na malim ekranima - rekao je glavni muzički producent i direktor marketinga produkcije MBK.

(V. Đ.)