TEREZA KESOVIJA: Srbima sam oprostila, preselila bih se u Beograd!

- Obožavam srpski kajmak. Prvi put kad sam počela da dolazim u Srbiju, taj proizvod sam nesebično zavolela. Srpski kajmak je najbolji na svetu, užički je bez konkurencije - kaže hrvatska pevačica

Tereza Kesovija je izgleda zaboravila svoje izjave da nikada neće pevati četnicima i da njena noga nikada neće kročiti u Srbiju, i uoči koncerta koji će 10. oktobra održati u "Domu sindikata", za "Naše novine" je izjavila da je vreme mržnje prema srpskom narodu iza nje, da je za sve kriva politika, kao i da obožava Beograd u koji, kako tvrdi, ne dolazi samo zbog para!

Hrvatska pevačica, kojoj će ovo biti peti nastup u Srbiji u poslednje dve i po godine (u januaru 2011. je pevala u Novom Sadu i Beogradu, u maju iste godine u Somboru a u maju 2012. je u Centru "Sava" nastupila sa Gabi Novak i Meri Cetinić, prim. nov.), sasvim je promenila priču. Da podsetimo, ona je za "Slobodnu Dalmaciju" svojevremeno izjavila: "Ja, koja sam zbog rata morala sve nadoknađivati, imam i te kako dobre razloge da nikad ne nastupim u Srbiji', dok je za magazin "Global" ispričala da "nema nameru da peva četnicima koji su joj otuđili klavir". Ovu su samo neke od Terezinih izjava o Srbima, a zanimljivo je da je ona pre nego što je, takođe, došla u Srbiju, bila jedna od najglasnijih u osudi hrvatskih kolega koji su održali koncerte u Beogradu.

(Telegraf.rs/izvor: Naše novine)