EKSKLUZIVNO: Ovo su ljudi koji prave maske u "Tvoje lice zvuči poznato"! (FOTO) (VIDEO)

Maskeri Nenad Gajić i Katarina Bugarski kažu da za izradu maski treba šest dana, kao i da je Željko Šašić najlakši, a Boris Milivojević najteži za saradnju. Maske koštaju između 500 i 5.000 evra i koriste se samo jednom

Transformacije u popularnom šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato" ne bi bile toliko uverljive da iza njih ne stoje profesionalni maskeri Nenad Gajić i Katarina Bugarski, koji izvanrednim vajarskim i slikarskim veštinama učesnike prerušavaju u zadate likove.

Talentovani umetnici za Telegraf kažu da maske za potrebe filma i televizije u zavisnosti od složenosti mogu da koštaju od 500 do 5.000 evra i da je Željko Šašić najbolji, a Boris Milivojević najzahtevniji za saradnju.

Danonoćni rad ovih vrhunskih umetnika pokazao se kao uspešan u brojnim transformacijama od besprekorno urađenog Luisa, preko Psaja, sjajnog Ace Lukasa do fantastičnog Ivice Dačića!

Brojne pohvale za prerušavanje i velika gledanost emisije posledice su ozbiljnog i posvećenog rada. Međutim, dešava se da maske ne liče na zadate likove, kao što je bio slučaj sa Gocom Tržan, koja je u koži Džeja publiku podsetila na Fredija Krugera, dok je u narednoj epizodi Knez omanuo u ulozi Harija Mata Harija.

- Bavim se maskama već sedam-osam godina, dok je Kaća sa mnom počela da radi pre pet godina. Radili smo mahom filmove, recimo, "Sveti Georgije ubiva aždahu" je bio ogroman projekat, napravili smo oko 40 tela mrtvih ratnika od slilikona, zatim u filmu "Zona mrtvih" smo pravili maske za zombije, tu je i film "Neprijatelj", a brutalne scene radili smo i u nepopularnom "Srpskom filmu". Tu smo pravili repliku celog tela glumice kojoj silovatelj odseca glavu - priča na kraju Nenad.

(J. Jovanović)