"Rekao sam im da ću umreti, da će me to ubiti": Avicii još 2014. želeo da prekine sa nastupima

- Rekao sam im da više neću biti sposoban da nastupam. Rekao sam da ću umreti, da će me to ubiti. Toliko puta sam to rekao - ispričao je Avicii u dokumentarcu koji je posle njegove smrti sklonjen sa Netflixa

Švedski di-džej Avicii, čija prerana smrt i dalje ostavlja mnoge u neverici, u dokumentarnom filmu koji je snimio pre smrti požalio se svom menadžerskom timu na naporan tempo rada i rekao kako "će ga to ubiti". Na žalost, najgore se i ostvarilo.

U pitanju je dokumentarac "Avicci: True Stories" u kojem Tim Bergling, koji je sa samo 28 godina pronađen mrtav 20. aprila, kaže kako "će umreti" ako ne prestane sa iscrpljujućim turnejama.

Tim Bergling je umro 20. aprila 2018, a brend Avicii 2016! Status koji na potpuno neverovatan način opisuje smrt mladog di-džeja i tera na duboko razmišljanje

Dokumentarac je premijerno prikazan u oktobru 2017. godine, i iako je bio dostupan na Netflixu, nakon njegove smrti je uklonjen. Snimio ga je Aviciijev dugogodišnji prijatelj, a snimanje je trajalo četiri godine i film prikazuje Timov uspon do samog vrha - do samog kraja.

Odluku da prestane sa javnim nastupima Avicii je doneo u martu 2016. godine, ali menadžerski tim ga je nagovorio da to ne radi. Sada, nakon njegove smrti, više je nego jasno koliki je pritisak trpeo uprkos bolesti i teškom stanju, kao i alkoholu kojem je posezao ne bi li lakše podneo toliku popularnost, navodi Daily Mail.

Avicii je za jedan nastup zarađivao i do 250.000 dolara, a imenovan je i za najplaćenijeg di-džeja prema Forbsovoj listi.

- Kada sam želeo da prekinem, očekivao sam nešto potpuno drugačije. Očekivao sam podršku, pogotovo uzimajući u obzir kroz šta sam sve prošao. Bio sam vrlo iskren sa svima sa kojima sam radio i sa svima koji me poznaju. Svi znaju za moj problem sa anksioznošću i da se trudim, ali teško je. Nisam očekivao da će me ljudi terati na tezge, pogotovo kad znaju kako se osećam. Imao sam veliki pritisak kada sam želeo da se povučem - rekao je Avicii svom prijatelju Levanu, snimatelju kompletnog filma.

Kada je imao 21 godinu, Aviciiju je dijagnostikovan akutni pankreatitis, a 2014. bio je ponovo hospitalizovan (uklonjena mu je žučna kesa i slepo crevo) i još tada je saopštio kako želi da prestane sa nastupima.

- Rekao sam im da više neću biti sposoban da nastupam. Rekao sam da ću umreti, da će me to ubiti. Toliko puta sam to rekao. I zato ne želim da čujem da bi trebalo da razmišljam o novoj tezgi - ispričao je Avicii.

- Uspaničiću se, zaista, neću moći to da uradim, neće uspeti - rekao je Tim, prenosi Expressen.

Na žalost njegovih najbližih, prijatelja i miliona fanova širom sveta, njegovi strahovi su se obistinili, a dokumentarac je posle Aviciijeve smrti obrisan sa Netflixa.

Podsetimo, Avicii je pronađen mrtav 20. aprila u Muskatu, glavnom gradu Omana. Njegove bivše devojke objavile su nakon njegove smrti njihove zajedničke privatne fotografije, zbog čega su ih Aviciijevi fanovi osudili tvrdeći kako to rade radi samopromocije.

Opširan i potresan status o Aviciijevoj smrti koji je mnoge naterao na duboko razmišljanje pročitajte OVDE

VIDEO Dok se Avići nije izbori sa problemima evo čoveka koji o tome otvoreno govori, a koji je legenda srpske muzike:

(B.B.)