Ova buntovnica kritikovala je kolege i vlast, ne manjka joj hrabrosti, a muža je zaprosila ona

Jedna od najpopularnijih američkih pevačica Pink danas puni 41 godinu

Pink; Foto: Tanjug/AP

Američka pevačica Ališa Bet Mur, poznatija kao Pink (41) je rođena 8. septembra 1979. godine i danas, 8. 9. 2020., puni 41 godinu.

Proslavila se kao buntovna tinejdžerka sa ružičastom kosom, a i dan danas je jedna od najboljih pevačica. Rođena je u Pensilvaniji i imala je teško detinjstvo, jer je kao dete obolela od astme, a roditelji su joj se razveli pre 10. rođendana.

Sa 14 godina je počela da nastupa sa jednim bendom po lokalnim klubovima, sve dok je jedna diskografska kuća nije videla i ponudili su joj ugovor.

Prvi muzički album "Can't Take Me Home" je objavila 2000. godine, a sledećim albumom "Misundaztood" je pokorila svetske muzičke top-liste.

Na vrhuncu svoje karijere javno je kritikovala svoje koleginice Džesiku Simpson, Britni Spirs i Kristinu Agileru u tekstovima svojih pesama, što je naišlo na ogromnu podršku publike.

Kritikovala je američku vlast, šovinizam i seksizam, kao i kulturu koja žene posmatra samo kao seksualne objekte.

Tokom karijere naslovnice časopisa je punila i privatnim životom još od kada je upoznala svog sadašnjeg supruga Kerija Harta (45).

Par se upoznao 2001. godine na motociklističkoj trci na kojoj je Keri vozio. Od tada su zajedno, a 2003. godine su na kratko raskinuli.

Godine 2005. Pink je pomagala dečku na jednoj trci, a onda je u jednom trenutku podigla ploču s natpisom "Hoćeš li da se udaš za mene? Ozbiljna sam". Na taj način ga je pevačica bukvalno zaprosila.

Keri u početku nije video znak, pa je nastavio da vozi trku, ali kada je shvatio šta se događa, prekinuo je trku kako bi joj rekao da pristaje da se oženi njom. Venčali su se početkom sledeće godine na Kostariki i njihov brak i dalje traje, a zajedno su dobili i dvoje dece.

Video: Pink otkrila šta joj je spasilo brak i koliko joj terapije pomažu

(Telegraf.rs)