"Dajanina osveta princu Čarlsu iz groba": Ovo je poslednja želja Lejdi Di za sina Vilijama

- Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam puno popularniji od njega među Britancima, a svestan je i da je kraljica toga svesna - rekao je izvor

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana tragično je izgubila život 1997. godine i nije imala priliku da vidi kako njen sin, princ Vilijam (39) postaje kralj Velike Britanije.

Od tada su prošle 24 godine, a njen bivši suprug, princ Čarls (72), prvi na redu za krunu kralja, još uvek čeka svoj veliki trenutak.

I dok se na dvoru sve glasnije šuška kako će kraljica zahtevati od Čarlsa da preda krunu sinu Vilijamu, suprugu vojvotkinje od Kornvola, Kamile Parker, sve mrskije odzvanjaju u ušima reči princeze Dajane koje je izgovorila pre smrti.

Navodno je njena poslednja želja bila upravo da Vilijam bude kralj umesto Čarlsa, pisali su strani mediji.

Visoko pozicionirani izvor s dvora otkrio je da je Dajanina najveća želja bila da Vilijam bude kralj, a to je i sama dala naslutiti kad je u čuvenom "Panorama intervjuu" 1995. godine.

Isto tako, izjavila je kako Čarls ne bi smeo da postane kralj.

- Čarls se ionako oseća vrlo nesigurno zbog anketa koje pokazuju da je Vilijam puno popularniji od njega među Britancima, a svestan je i da je kraljica toga svesna. Zato se boji da bi se Dajanina poslednja želja mogla ostvariti", rekao je izvor i dodao kako bi to mogla biti "Dajanina osveta Čarlsu iz groba".

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

(Telegraf.rs)