Pomirio sam se sa tim... Naš glumac je 35 godina u braku, ali jedna želja mu se nikada nije ostvarila

Glumac je otvoreno progovorio o životnoj želji koju nije ostvario

Glumac Mladen Nelević kojeg trenutno gledamo u seriji "Nemanjići- rađanje kraljevine" na RTS-u, često je pričao o odnosu sa svojom suprugom, bivšom balerinom i koreografom Slavkom, ali je retko govorio o njihovoj zajedničkoj bolnoj temi. Zapravo, verovatno i najbolnijoj, koju dele.

Neko je u doba Nemanjića išao u šumu sa testerom, a nekome se digao mač među nogama: Najnoviji gafovi iz serije (FOTO)

Slavka i Mladen u braku su 35 godina, ali nikada nisu mogli da imaju decu. Iako im je to bila najveća želja, Mladen sada, na pragu 62. godine, kaže da se pomirio sa činjenicom da mu ta želja nikada neće biti ispunjena.

- Nemam nekih posebnih želja, možda bi novca moglo da bude više, ali ja stalno radim pa se ni ne žalim. Ni o roditeljstvu više ne razmišljam. Supruga i ja samo se pomirili sa tim. Bilo je želja, ali život je hteo drugačije... - rekao je Mladen za Story.

Ipak, iako se nisu ostvarili kao roditelji, Slavkin i Mladenov bračni život predivan je iz razloga jer se tri i po decenije oboje trude da neguju ljubav i da konstantno usrećuju jedno drugo.

- Upoznali smo se dok sam studirao u Sarajevu, gde je ona došla nakon završenog fakulteta u Beogradu. Rekao bih da nas je spojilo to što smo i jedno i drugo bili stranci u ovom gradu, a osvojila me je već nakon prvog susreta. Ubrzo smo počeli da živimo zajedno i od tada se ne razdvajamo. Kasnije smo se tokom teških devedesetih godina preselili u Podgoricu, što je na neki način za mene predstavljalo povratak kući, s obzirom na to da sam odrastao i stasao u glavnom gradu Crne Gore. U početku nam je bilo teško da organizujemo posao i život, ali smo se zahvaljujući našim prijateljima brzo uklopili u novu sredinu - rekao je jednom prilikom glumac kojem je ljubav glavni pokretač u životu.

Kada nešto udara direktno u ponos, teško je svima udovoljiti: Vojin Ćetković prvi put potpuno otvoreno o "Nemanjićima" i kritikama javnosti

- Već godinama živim istim tempom koji podrazumeva česta putovanja i odsustva od kuće, iako se nekada više putovalo. Nakon svakog snimanja žurim da se vratim svom domu, što nekada i nije moguće, pogotovo kada idemo sa jednog snimanja na drugo. Supruga me ne kritikuje zbog načina na koji organizujem svoje vreme jer je svesna posla kojim se bavim. Ne postoji posebna tajna našeg skladnog odnosa. Mi smo umetnici koji se često dopunjuju, a Slavka ima razumevanja za moja česta odsustva - kazao je Nelević.

- I sam sam svedok toga da mnogi brakovi ne opstaju, naročito oni na javnoj sceni. Slavka i ja veoma često sarađujemo u predstavama koje igram u Podgorici. Iako ne volim mnogo pokrete i ples, imam dobrog koreografa, pa sve zadatke uspešno savlađujem - objasnio je glumac.

- Čovek ne treba da dozvoli da ga ponese bilo kakva popularnost ili da, ne daj Bože, pomisli kako je po nečemu poseban i drugačiji od ostalih. Svi smo mi zamenljivi i zbog toga je najvažnije da ostanemo prizemni i usmereni na stvari koje nas čine srećnima. Kako vreme prolazi, sve više pažnje poklanjam svom zdravlju, a zahvaljujući tome što sam se u mladosti bavio sportom, danas sam u dobroj kondiciji. Kad nam to obaveze dozvole, sa suprugom Slavkom često odlazim u jedno selo nadomak Podgorice gde imamo vikendicu i to mesto je naša idealna oaza. Tu sa svojim prijateljima s jeseni pečem rakiju - kazao je Mladen.

(Telegraf.rs)