Oglasila se doktorka koja je bila na čelu tima koji je pokušao da spase Šabana, objavljeno i tačno vreme Šaulićeve smrti

Kada je reč o medicinskoj pomoći pruženoj Šauliću, doktorka koja je vodila tim je, rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Međutim, shvatili su da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo

Printskrin: Westfalen-blatt.de, Foto: ATA Images

Institucije u Bilefeldu od pogibije Šabana Šaulića i Mirsada Kerića u stalnom su kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan.

Predstavnicima konzulata i porodicama razgovori su omogućeni sa nadležnima u policiji, te sa glavnim doktorom koja je vodila tim uključen u spasavanje nasih državljana. Takođe, imaju kontakt i sa državnim tužiocem, te predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je, prema navodima uključenih u slučaj pogobije Šulića, potvrdila da je auto u kom se nalazio Šaban usporio zbog situacije na putu, te da je drugi automobil direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Nemac koji je izazvao udes uhapšen je i krivično se goni po službenoj dužnosti.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Kada je reč o medicinskoj pomoći pruženoj Šauliću, doktorka koja je vodila tim je, rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom. Međutim, shvatili su da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo.

Radi pripreme za transport lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

Šaban Šaulić, Foto: ATA Images

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mimljenje policiji.

VIDEO: Miša Mijatović: Šaban je bio nenadmašan u pevanju, ali pre svega bio je čovek

VIDEO: Šabanov brat u suzama: Sanjao sam ga pred nesreću, bio je centar moga sveta

VIDEO: Ove reči Šabana Šaulića o važnim stvarima u životu jače su nego sve otpevane pesme

(Telegraf.rs)