U ovoj zgradi na Vračaru je živela Ceca pre udaje za Arkana, a evo šta komšije danas kažu o njoj

Ceca se doselila u Beograd nakon što je završila srednju školu u rodnoj Žitorađi, 1993. godine, a godinu dana kasnije upoznala je Arkana

Ceca Ražnatović/Foto: Instagram/cecaraznatovic

Folk zvezda Ceca Ražnatović je, kao što je poznato, rođena u Žitorađi gde je i odrasla, ali je i pre nego udaje za Željka Ražnatovića Arkana započela život u Beogradu, i to na Vračaru.

1993. godine, kada je imala objavljenih pet albuma, Ceca je nekoliko meseci živela kod prijateljice u zgradi na Vračaru.

Stan koji je Ceca kupila u Beogradu pre svog punoletstva u tom trenutku se renovirao. Pevačica do tada nije razmišljala o preseljenju u prestonicu, jer je završavala srednju školu u Žitorađi, gde je i živela. 1990. godine ostvarila je 350.000 prodatih primeraka albuma "Pustite me da ga vidim", a godinu dana kasnije izašao je njen album "Babaroga" koji je oborio sve rekorde. Ceca tada odlučuje da od zarađenog novca kupi sebi stan na Banovom brdu.

Zgrada na Vračaru u kojoj je Ceca neko vreme živela/Foto: Google street

Tri godine kasnije, nakon što je završila srednju školu, Ceca odlučuje da se preseli u Beograd i tada započinje saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. Tada je počela i sa renoviranjem stana, a dok su radovi trajali živela je kao gost u stanu porodične prijateljice Dragice u Kalenićevoj ulici. Bio je to prvi stan u kojem je živela po dolasku u Beograd.

Nekoliko meseci kasnije, preselila se u svoj renovirani stan na Banovom Brdu, a već 1994. godine upoznaje Željka Ražnatovića Arkana, sa kojim ubrzo započinje zajednički život u Diplomatskom naselju, gde su živeli sve do 1997. kada je završena kuća u ulici Ljutice Bogdana, u kojoj Ceca i danas živi.

Ceca i Željko Ražnatović Arkan/Foto: Vican Vicanović / Privatna arhiva Jovana Milivojević

Ta ista zgrada na četvrtom spratu u kojoj je pevačica živela nekoliko meseci i dalje je na Vračaru, a komšije se rado sećaju Cece iz mlađih dana.

- Jao, dobro ste me podsetili. Uvek se svima nama ljubazno javljala i pozdravljala, a bila je prelepa. Kao anđeo - rekla je jedna starija gospođa iz Kalenićeve ulice, koja je bila Cecina komšinica.

- Kada je snimila "Kukavicu" i "Šta je to u tvojim venama" ljudi su se ispod prozora skupljali i pevali njenu pesmu. To je bilo da ne poverujete, celom ulicom je odjekivala ta pesma, cveće je svakim danom stizalo ovde u Kalenićevu. Koliko je to bilo cveća, mislim da je mogla da otvori najveću cvećaru u Beogradu - ispričala je gospođa.

VIDEO: Ceca i Anastasija zapevale Kukavicu...

(Telegraf.rs/Blic)