Snimak Darka Kostića dok ga policija vodi na saslušanje: U rukama nosi čudan smotuljak

Kostića su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti

Poznati modni kreator Darko Kostić uhapšen je juče, nakon što ga je prijavio tinejdžer Š. H. (19), a danas je u pratnji policije oko 14.30 časova u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu doveden na saslušanje.

Inače, popularnog dizajnera su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

On je, podsetimo, osumnjičen da je vezao i zatvorio Š. H. u ostavu u svom stanu, a potom mu, prema rečima oštećenog, pretio smrću.

Š. H. je u policiji izjavio da se sve odigralo nakon kraće zabave kod dizajnera.

- Rekao je da su se prvo zabavljali, konzumirali opijate i da je nakon toga Darko Kostić izgubio kontrolu i fizički nasrnuo na njega. Kaže da mu je stavio na glavu nešto kao majicu i za to vreme ga vezao i zatvorio u ostavu. Onda mu je pretio i vikao da će da ga ubije - rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Policiju je pozvao prijatelj oštećenog Š. H. kojeg je ovaj pozvao iz ostave u koju je bio zaključan. Pripadnici MUP su u stanu zatekli Kostića i priveli, a Š. H. je odvezen na odeljenje toksikologije na VMA.

Š. H. je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana u kojem je navodno napadnut.

Video: Ovo je zgrada u kojoj je Darko Kostić držao mladića zatočenog u ostavi: Ovde je uhapšen kreator

(Telegraf.rs)