Oglasila se evrovizijska predstavnica Izraela potresnom porukom: "Više od 300 naših je poklano od terorista"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresna poruka izraelske pevačice privukla je pažnju korisnika drušvenih mreža

Foto: Tanjug/AP

Otkako je juče krenuo iznenadni napad Hamasa ka Izraelu, u zemlji vlada opšti haos, a sada se oglasila i ovogodišnja predsatvnica Izraela na Evroviziji, Noa Kirel.

Izrael je proglasio ratno stanje, a od jutros borbe i dalje traju. Izraelska vojska izvodi udare na mete u Libanu, odakle su jutros izvedeni raketni napadi na spornu teritoriju Golanske visoravni koja je pod kontrolom Izraela, a odgovornost za napade preuzeo je Hezbolah.

Nakon ovih stravičnih vesti, na društvenim mrežama se oglasila i pevačica Noa Kirel koja je ove godine pesmom „Unicorn“ predstavljala Izrael na Pesmi Evrovizije i osvojila brojne simpatije publike.

Noa je objavila fotografiju zastave Izraela i poručila:

- Bilo mi je izuzetno teško da svarim poslednja 24 sata i još uvek pokušavam da pronađem prave reči da izrazim ogroman bol kroz koji moja zemlja i ja prolazimo. Juče, rano ujutru, na nas je ispaljeno preko 3000 raketa, više od 300 naših braće i sestara je poklano od terorista koji su se infiltrirali u naše gradove, više od 1000 je povređeno, a naši vojnici i civili (uključujući nevinu decu i starce) su kidnapovani i odveden u Gazu - napisala je ona i dodala:

- Srce me boli zbog žrtvama i porodica pogođenih ovim razornim masakrom. Moje srce je sa vama i molim se za brzi povratak naše braće i sestara kući. Ne sumnjam da ćemo pobediti - napisala je Noa na Instagramu.

(Telegraf.rs)