"Moj Bog ima plave oči": Poslušajte novu verziju čuvenog hita "Plava ptica" (Love&Live)

Posle tačno 27 godina od nastanka saundtreka za kultnu pozorišnu predstavu Sanja Ilić i Balkanika u studiju Telegraf musica snimili su i akustičnu verziju

Pre tačno 27 godina, usred najluđeg ratnog vihora, nastala je "Plava ptica", jedna od najlepših pesama koja je svojom porukom prkosila ratu, nasilju, nametanju bilo kakve sile.

Reči refrena - "Moj Bog ima plave oči, moj Bog je protiv kraljeva noći" odzvanjale su tada Jugoslavijom koja se raspadala, a istoimena pozorišna predstava za čiji saundtrek su Sanja Ilić (muzika) i Irfan Mensur (tekst) napisali ovu pesmu postala apsolutni hit pozorišta koje je u sebi imalo predznak "jugoslovenštine" (JDP).

Original verziju otpevali su glumci ove predstave (Nebojša Ljubičić, Mirjana Karanović, Vesna Trivalić, Katarina Gojković i drugi), a nakon svih ovih godina, akustična verzija u izvedbi Sanje Ilića i Balkanike ugledala je svetlo dana i to u Love&Live studiju Telegraf music-a.

Zapratite Youtube kanal Telegraf music , uživajte i uskoro očekujte nove i stare velike hitove i nove vrhunske muzičare i pevače. Samo uživo. Samo akustično. Samo jako i dobro. Jer muzika je ljubav - Love&Live!

Poštujte autorska prava, poštujte izvođače i izdavače, kupujte legalna muzička izdanja. Love&Live realizuje se uz podršku OFPS-a, SOKOJ-a i Unije diskografa Srbije i Sky musica.

"Plavu pticu" u izvođenju Sanje Ilić i Balkanike pogledajte na početku teksta, a prisetite se i originalnog spota za iz 1993. godine...

(Telegraf.rs)