Znate li zašto žene glume orgazam? (VIDEO)

Osim već poznatih razloga, poput udovoljavanja partneru i stavljanju tuđih potreba ispred svojih, naučnici su došli do novih informacija

Orgazam je oduvek bio i biće predmet debata. Ovog puta na našoj se meti našao zbog naučnih dokaza koji upućuju na glavne razloge njegovog lažiranja. Naime, za mnoge žene seksualni vrhunac je nepoznat doživljaj, a ponekad je gluma jedini način da osete barem delić onoga što on nudi.

Postoji mnogo potencijalnih razloga zašto se žene dovode u ovu nezavidnu situaciju. mnoge dame orgazam smatraju jednom vrstom obaveze tokom vođenja ljubavi, druge ne mogu da se opuste, a mnoge za nemogućnost postizanja vrhunca krive partnera.

Ipak, studija objavljena u časopisu"Journal of Sexual Archives" baca potpuno novo svetlo na ovo još, čini se, nedovoljno istraženo područje. U istraživanju je učetvovalo 481 heteroseksualnih mladih žena koje su sa naučnicima podelile svoje iskustvo.

Na osnovu toga, istraživači su došli do zaključka da žene glume orgazam da ne bi povredile partnera, zbog brige o njegovom zadovoljstvu, da bi skratile seks, ali mnoge smatraju da im glumljenje orgazma olakšava stvarno postizanje vrhunca.

Ova studija, koja ulazi u samu dubinu ovog jedinstvenog fenomena, prema nekima potvrđuje činjenice da žene često partnerove potrebe stavljaju ispred svojih, a u tome im pomaže lažni orgazam.

(Telegraf.rs)