Žene, nema svrhe da glumite, muškarci znaju kad niste doživele orgazam!

Seksolozi su dokazali da i muškarci, ali i žene, ako se potrude mogu vrlo lako da “provale” da li je druga strana dostigla seksualni vrhunac

Oduvek se verovalo da žene, kad god hoće, mogu da odglume orgazam  poput Meg Rajan u filmu "Kad je Hari sreo Sali" i da im to prođe neprimećeno. Međutim, novo istraživanje pokazuje da partnera ipak nema šanse da tako lako prevarite!

Kanadski naučnici su dokazali da su pripadici oba pola u stanju da osete nivo sreće svog partnera, pa čak i onda kada u vezi nema dovoljno komunikacije. Studija objavljena u časopisu “Archives of Sexual Behaviour analizirala je parove prema njihovom nivou posvećenosti jedno drugom, zadovoljstvom u vezi, seksualnim zadovoljstvom, seksualnom komunikacijom i merila je sposobnost prepoznavanja emocija kod partnera.

Kako par razvija seksualnu rutinu, razvija se i sposobnost tačne procene seksualnog zadovoljstva druge strane, što pomaže partnerima da razviju zdrav i srećan odnos. Istraživači se nadaju da će ova otkrića pomoći redukovanju čestih stereotipa da žene i muškarci imaju poteškoće u komuniciranju i razumevanju jedno drugoga.

(Telegraf.rs / kliX)