TELEGRAF SAVETUJE: Obradujte sebi dragu ženu za 8. mart!

Ne propustite priliku da nekim simboličnim poklonom i malim znakom pažnje u čast Dana žena iskažete ljubav i poštovanje prema svojoj majci, ćerki, sestri, supruzi, devojci, prijateljici, učiteljici, tetki, strini, ujni, koleginici...

Dan žena praznik je koji se od 1917. godine širom sveta proslavlja u sećanje na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. U našoj zemlji na ovaj datum tradicionalno se poklanjaju cveće i slatkiši. Međutim, pošto je tema ženskog položaja u društvu veoma osetljiva stvar, osmislili smo za vas mali vodič, kako biste za svaku od žena do kojih vam je stalo odabrali pravu stvar.

Nepisano pravilo nalaže da se pokloni spremaju najpre za majke, bake i žene koje rade u prosveti. Kad su supruge, devojke ili ćerke u pitanju, preporučujemo vam da ipak proverite kakav je njihov stav po pitanju Osmog marta, kako ne biste dobili neočekivani udarac u glavu.

Od poslodavaca manjih i većih preduzeća očekuje se da svojim koleginicama poklone makar po jedan cvet, a postoje i oni koji zaposlene dame poštuju do te mere da im spremaju vaučere za kupovinu odeće ili kozmetike, odlazak u wellnes /spa, ili organizuju večeru u nekom restoranu. Danas su retke kompanije koje će častiti dame produženim vikend putovanjem u zemlji ili inostranstvu, ali uvek ima izuzetaka.

Za koji god poklon da se opredelite, budite sigurni da ste ga darovali od srca, svesni toga koliko je težak položaj savremenih žena, koje svakodnevno s nadljudskom veštinom balansiraju između više međusobno potpuno suprotstavljenih funkcija.