SPOPALA VAS JE SEKS-DOSADA? Probudite strasti uz ovih par saveta! (GIF)

Već ste uvežbali rutinu, i svaki seks je poput reprize prethodnog. Postoji način da probudite uspavano uzbuđenje, ali morate malo da se potrudite

Ako ste zapali u kolotečinu i seks vam je postao poput još jednog kućnog posla koji odrađujete, moramo da vam napomenemo da propuštate fantastične trenutke koji vam pružaju opuštanje, zbližavanje s partnerom i čine zdravlje boljim. Uz sve životne obaveze koje nas pritiskaju iz dana u dan, vrlo je lako zapostaviti seksualni život, a izgovora imamo na pretek: umor, iscrpljenost, glavobolje, problemi na poslu i lista se samo nastavlja.

Ipak, zaista je šteta da ne uživate u seksu. Zato se odmah pokrenite i probajte to da uradite uz ovih nekoliko saveta.

Naspavajte se

Osim što ćete se bolje osećati i biti odmorniji, spavanje budi libido budući da na taj način organizam ima više hormona testosterona.

Pustite mašti na volju

Nemojte se plašiti maštarija koje su sasvim normalne i poželjne. Tako ćete probuditi želju za seksom, a čak možete i zamisliti i nekoga ko vam je privlačan. Mnogi će se složiti da to nikako ne ulazi u sferu prevare, a jedno istraživanje je pokazalo da tako misli oko 75 odsto ispitanika.

Nađite se na pola puta

Uvek se možete da se dogovorite kako da obe strabne budu zadovolj(e)ne i zaista je nerealno očekivati da će se svaki puta zemlja zatresti od uzburkanih strasti. Ako niste raspoloženi za seks, možda će vam odgovarati oralno zadovoljstvo? Razgovarajte s partnerom i prilagodite se trenutku.

Razmišljajte o seksu, ne izbegavajte ga

Budete li stalno razmišljali da je vreme za akciju, a niste spremni, stvorićete pritisak i seks će kod oboje steći negativnu konotaciju. Pa prisetite dobrih starih dana i koliko ste uživali i kako ste se dobro osećali uz partnera. Više takvih, pozitivnih misli, sigurno će probuditi uspavani libido.

Šta vas tačno uzbuđuje?

Da biste uživali u seksu, morate da znate šta vas uzbuđuje. Ili razgovarajte sa partnerom da to otkrijete zajedno ili otkrijte sami. No, nemojte zaboraviti da će svaki partner biti srećan da vas može zadovolji, a u tako ćete se još više zbližiti.

Sinhronizujte se s partnerom

Vi ste jutarnji tip, a partner noćna ptica? Nađite se na pola. Možda da rezervišete jedno popodne i otkažete ostale obaveze? Upravo to preporučuje Trejsi Koks, stručnjak za veze, koja je iz mnogih razgovora s parovima u krizi shvatila da su ovakvi problemi uobičajeni u vezama.

(Telegraf.rs)