NE DIŽE VAM SE? Evo zašto je za to glavni krivac vaša mama!

Mnogi muškarci pate od neke vrste seksualne disfunkcije, bila to prevremena ejakulacija, nepotpuna erekcija ili potpuna impotencija, a razlog za to je više nego iznenađujući

Ako ste se ikad zapitali šta vas sputava u krevetu i zašto ne možete uvek da postignete erekciju, možda je izvor problema tamo gde ga nikad ne biste očekivali, odnosno, može biti da je za to kriva vaša mama.

Istraživanje sprovedeno u Pragu, a u kom je učestvovalo 960 muškaraca, sugeriše da loš odnos s majkom u detinjstvu može imati trajne posledice po potenciju muškarca.

Ispitanicima su postavljana razna pitanja o tome kakav su odnos imali s majkom dok su odrastali, a ispitivali su ih o tome da li imaju bilo kakvu erektilnu disfunkciju, kao što su preuranjena ejakulacija ili impotencija. Na taj način naučnici su hteli da utvrde šta sve utiče na potenciju.

Istraživanje je pokazalo povezanost između polnih disfunkcija i lošeg odnosa s majkom u detinjstvu i kasnije u pubertetu, odnosno dobu prvog zaljubljivanja. Takođe, oni koji su izjavili da se nisu nikada zaljubili obično imaju više disfunkcija i prosečna dužina polnog odnosa im traje manje od jednog minuta.

Istraživanje nije pokazalo uzročno-posledičnu vezu, već i samo da postoji povezanost.

(Telegraf.rs / MojPortal)