Evo prilike da o vagini naučite nešto novo!

Znanja o ženskoj intimi nikad dosta! A verujte nam na reč, neke od ovih činjenica sigurno niste znali, kako o samoj vagini, tako i o "magičnom dugmencetu" poznatijem kao klitoris

Klitoris je najvažniji deo ženskog tela, barem kad je orgazam u pitanju. Saznajte sve što niste znali o vagini i klitorisu.

Tokom seksualnog uzbuđenja, klitoris nabrekne zbog krvi. Njegova veličina varira od osobe do osobe, ali generalno nije mnogo velik.

Kada ste uzbuđeni, veličina vaše vagine se udvostručuje.

Žene s manjim klitorisom imaju više problema da postignu orgazam. Drugim rečima, radi se o ženama koje imaju klitorise dalje od njihovog vaginalnog otvora.

U klitorisu postoji 8.000 nervnih završetaka, a u penisu samo 4.000. Klitoralni orgazam je po pravilu daleko intenzivniji nego muški orgazam.

Nemoguće je da se išta izgubi u vašoj vagini, jer je ona fiksni prostor, koji se ne nastavlja.

Vaša vagina ne može da "olabavi" zato što imate bogati seksualni život. Ona postane takva prirodno, pre seksualnog uzbuđenja, kako bi se pripremila. No, nakon seksa, sve se vraća nazad u normalno stanje. Kad ona postaje labavija? Tokom starenja ili nakon porođaja.

Vaša vagina ima istu pH vrednost kao čaša vina. Normalni vaginalni pH između 3.8 i 4.5.

Moguće je da vagina ispadne, odnosno da viri iz tela. To se može dogoditi nakon porođaja ili menopauze, ali to je velika retkost i nešto što hirurgija može da reši.

(Telegraf.rs / Index)