Podmlađivali su penise i vagine i desilo im se nešto strašno!

Sve više žena, ali i muškaraca, spremno je bukvalno na sve, samo da bi imali savršene genitalije. Ali, takvi zahvati nisu bez štetnih posledica

Sve veći broj žena želi da uradi kozmetičke zahvate na svojim vaginama, kao i muškarci na penisima. Traže od lekara izbeljivanje usmina ili, muškarci, punjenje kože penisa.

Međutim, plastični hirurzi tvrde da ti zahvati, ne samo da nisu potrebni, nego su i opasni jer mogu rezultirati bolnim znojenjem, paralizom nerava, krvarenjem i drugim komplikacijama.

- Jednostavno, žene žele mladu vaginu i kozmetičko punjenje kože vagine vide kao spas. Ali, dok operacije mogu vaše ruke i lice da učine deceniju mlađim, postoje veći rizici da iste takve zahvate uradite na genitalijama - rekla je dr Neta Nirdoš, specijalista za kožu .

Među posledicama je i gubljenje osećaja tokom seksa. Istakla je i da bi neki klijenti mogli patiti od telesne dismorfije.

- Da pojasnim, vagina može da izgleda lepše nakon zahvata, ali nije vredno ako neće funkcionisati na duge staze, to je rizik koji prihvatate - dodala je dr Nirdoš.

Ovakve zahvate većinom traže poznati i žene koje se zabavljaju sa mlađim muškarcima. Kada je reč o muškarcima, oni žele da imaju "ponos" poput Bekama na reklamama.

Dr Nirdoš upozorava kako zahvati na penisu nisu bezopasni i da injekcije s mastima mogu da ostave kvržice na neočekivanim mestima.

(Telegraf.rs / Klix)