Uskoro stiže kontracepcija za muškarce!

Muškarci se uglavnom žale da im kondom smanjuje zadovoljstvo tokom seksa, a njihove žene baš i ne žele stalno da budu na anti-bebi piluli. Ovo sredstvo protiv nežejene trudnoće nema te mane, ali kad čujete kako se uzima, smrznućete se

Ovo sredstvo za kontracepciju bi moglo da se nađe na tržištu u naredne tri godine, a ono što je posebno zanimljivo u vezi s tim jeste kako se uzima. Neće vam se nimalo svideti.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na www.eklinika.rs.

Naime, naučnici su napravili efikasno sredstvo za kontracepciju u vidu gela koji se muškarcu ubrizgavaju u testise kao injekcija.

Dejstvo “Vasalgela” je trajno, ali sve može da se vrati na staro ako to poželite, a prednost u odnosu na vazektomiju je ta što je zahvat neinvazivan.

Lekari su skalpel zamenili iglom i umesto da seku kanal kroz koji prolazi sperma, jednostavno ga zapuše gelom. Ipak, gel neće sprečiti ejakulaciju, samo će filtrirati spermu tako da ne može da dođe do oplodnje.

Naučnici pokušavaju da pronađu muški ekvivalent za kontraceptivne pilule još od 60-ih godina. Ako Vasalgel bude funkcionisao kako treba, sigurno će doneti olakšanje ženama, kojima je potrebna podrška kad je zaštita od neželjene trudnoće u pitanju.

Pilule za žene imaju sporedne efekte kao što je povećanje telesne težine, mučnina, a i od njih mogu da ih bole grudi. Pored toga treba svakodnevno voditi računa o tome da li su popile pilulu.

(Telegraf.rs)