Zašto neke žene plaču nakon seksa?

Da li ste i vi u bedaku posle seksa? Ili vas možda jedan dobar orgazam čini besnom, pa čak agresivnom? Ne brinite se, niste jedine

Verovali ili ne, skoro polovina žena (46 odsto) vrlo često posle seksa oseća tugu ili neraspoloženje, a neke se i rasplaču. Štaviše, ovakav jedan svojevrsni postkoitalni bluz” doživela je svaka dama barem jednom u životu.

Da li ženski hormoni izazivaju depresiju?

POBEDITE PODMUKLU ZVER: Evo kako da ukrotite PMS

Nebitno je da li polagano vodite ljubav sa stalnim partnerom kog obožavate i vrlo ste bliski ili je u pitanju usputni seks s nekim ko vam nije bitan.

Jednostavno, ta plačljivost, tuga, melanholija, uznemirenost, anksioznost, pa i depresivnost ili agresivnost – kao da su sastavni deo intimnosti.

Istraživači s Univerziteta u Kvinslendu objašnjavaju da je u pitanju to što nakon orgazma dolazi do brze promene u lučenju hormona, što umnogome može da utiče na raspoloženje, te čak i da izazove jaku glavobolju.

Takođe, autor studije doktor Robert Švajcer smatra da promene u raspoloženju žena nakon seksa sigurno imaju nekakvu svoju evolutivno svrhu. Samo što još uvek nije poznato koju.

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / Independent)