SEKSI MANEKENKA SAVETUJE: Evo kako da tražite povišicu od šefa!

Ukoliko stremite tome da napredujete u karijeri, poslušajte od nekih smernica za koje bivši supermodel Tajra Benks tvrde da su ključni

Amerikanka Tajra Benks, koja je nakon uspešne manekenske karijere pokrenula niz uspešnih projekata, uključujući TV emisije, mobilne aplikacije i kompaniju dekorativne kozmetike, odlučila je da na konferenciji za tehnologiju Vol Strit žurnala sa učesnicima podeli svoja iskustva i poslovne lekcije.

- Želite li u razgovoru sa važnim partnerima da odglumite samopouzdanje, umesto u oči - gledajte ih u čelo. Druga strana neće znati da li gledate je u oči, a kod vas će to umanjiti izgled prestrašenosti, pa ćete delovati sigurnije u sebe - savetuje bivši supermodel.

Posebno je naglasila važnost tajminga prilikom promene karijere ili poslovnog fokusa.

- Ključ je u tome da se prebacite na sledeći posao ili poduhvat pre no što ljudi shvate da je vaša trenutna karijera krenula nizbrdo - naglašava Tajra.

Takođe ističe da je, kao žena, svesna izazova sa kojima se ostale žene svakodnevno suočavaju na poslu.

Savetuje im da prilikom traženja povišice ili unapređenja više pričaju o svojim talentima i doprinosu u firmi, a da izbegavaju iznošenje privatnih razloga.

- Poslodavcu nije stalo do vaših neplaćenih računa i ostalih ličnih problema – kaže ona, prenosi portal 24sata.

Ženama savetuje i da ne ostaju u ljubavnim vezama samo zbog finansijskih razloga.

- Kontrola nad sopstvenim životom daleko je vrednija od novca – zaključuje Tajra Benks.

(Telegraf.rs)