Osećate BOL i strah vas je da imate SEKS? Samo izaberite pravu seks-pozu. Evo i koju

Ovo su seks-poze za posebne prilike. Kad vas nešto boli i mislite da je seks u tom stanju nemoguć, isprobajte ove poze i sve će biti ok

Seks je jedna od najvažnijih ljudskih potreba i ljudi ga se nerado odriču, koji god da je razlog. Nekad razlog može da bude bol u leđima ili nekom drugom delu tela, a za to postoji jednostavno rešenje – samo izaberite pravu seks-pozu.

Evo koje seks poze treba da birate u odnosu na to gde vas boli:

Bol u leđima

Uzrok: Išijas

Seks-poza: Muškarac je ženi iza leđa, a podupire se rukama

Savet: Dobro je da se muškarac malo povije u predelu leđa kako bi smanjio pritisak na butni živac, savetuje dr Natali Sidorkevic koja je 2014. na Univerzitetu Vaterlo u Kanadi, objavila studiju na temu

"Seks s bolovima u leđima".

Kostobolja

Uzrok: Artritis

Seks-poza: Misionarka

Savet: Misionarska poza ublažava pritisak na kolena i kukove - kaže fizioterapeut Lin Berman. Ako se bol u leđima pogoršava dok se krećete, smotajte peškir i stavite ga ispod leđa kao potporu.

Problem sa karlicom

Uzrok: Karlica

Seks-poza: Otpozadi na obe ruke i noge

Savet: U ovoj pozi karlica će biti u neutralnom položaju. Bol u karlici se odnosi na bolove u predelu stomaka ispod pupka. Ovaj bol mogu da prate razna stanja. To može biti bezopasan znak plodnosti, probavni poremećaj poput sindroma iritabilnog debelog creva ili neka opasna stanja.

Ako radi raznih zdravstvenih tegoba ne možete da praktikujete zahtevnije oblike vežbe isprobajte kudalini jogu.

(Telegraf.rs)