KATOLIČKA CRKVA: U raju nema seksa!

Zagrebački “Glas Koncila” rešio je dilemu jednog dvadesetpetogodišnjeg studenta tako što mu je na pitanje da li u raju ima seksa odgovorio da nema, kao i to da pornići predstavljaju “direktan put do pakla”

Mladić je u rubrici Pitanja i odgovori ovog verskog katoličkog lista izneo svoju znatiželju istakavši da poštuje sve što je Božije, redovno se moli i porodični je čovek, kao i da često razmišlja o oprostu, raju i Bogu i zahvaljuje mu što ga je stvorio i što živi. Iskreno je priznao da nema devojku, ali da često sebe u krevetu zamišlja sa ženama koje ili gleda na televiziji ili ih sreće na ulici, kafiću...

- Imam seksualne maštarije, što mislim da je normalno. Radujem se što ću naći devojku i što ću, ako Bog da, imati decu, voleti se i živeti zajedno s njom. Mene zanima sledeće: Da li u raju, za koji tvrde da je veliki prostor u kojem se svi vesele i raduju, ima seksa ili kakvih sličnih zadovoljstava? – pitao je on, a preneli su hrvatski mediji.

Dežurni teolog Glasa Koncila mu je odgovorio da je sjajno što pokušava da živi kao pravi vernik. Međutim, dodao je, seksualnih zadovoljstava u raju nema!

- Potpuno je proizvoljna vaša pretpostavka da je raj prostor, jer time zemaljsko prenosite u raj koji nadilazi sve zemaljsko, a u raju se ljudi - kako je rekao Isus - niti žene niti udaju. A apostol Pavle u Prvoj poslanici Korinćanima, govoreći o onostranosti, navodi da je pisano: Što oko ne vide, i uho ne ču, i u srce čovečje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube – odgovorio je on.

Ne samo što se studentove maštarije neće ostvariti u raju, već mu mogu doneti problema na putu ka toj poželjnoj destinaciji onoga sveta, može se zaključiti iz saveta koji je stigao iz Glasa Koncila.

- Moramo da vas upozorimo da grešite. Vi, naime, ne vodite dovoljno računa o čistoći svoga srca i mašte pa na taj način povređujete i svoje dostojanstvo i samopoštovanje, te ujedno ne iskazujete dovoljno poštovanja prema devojkama o kojima govorite, koliko god neke od njih bile samo plod vaše mašte. Na tome bi trebalo da radite, a najbolje bi bilo da vam u tome pomogne duhovnik, odnosno ispovednik ili sveštenik s kojim ste bliski. Oni će vas uputiti na koji je način najbolje odupreti se gresima protiv čistote, o kojima se mora govoriti sa staloženošću sa kojom se govori i o ostalim gresima – odgovara list čitaocu.