TRUDNOĆA KAO IZGOVOR: Dame drugo stanje koriste da hvataju krivine

Više od četvrtine žena koje očekuju bebu potajno uživaju u aspektima trudnoće za koje su svesne da ponekad baš i nisu potpuno u skladu sa etikom

Rezultati istraživanja koje je sproveo jedan britanski portal otkrivaju da buduće mame uglavnom uživaju u trudnoći, ali i da svoje stanje koriste kao izgovor i okreću u svoju korist u mnogim situacijama.

Primera radi, 56 odsto ispitanica priznalo je da im umor služi kao odlično opravdanje da ne učestvuju u različitim društvenim događajima, na koje im se ne bi išlo čak i da ne čekaju bebu. U stvari, one se osećaju odlično, samo ne žele da budu tamo gde su pozvane.

Osamdeset i devet odsto budućih mama otkrilo je da uživaju u trudnoći i zbog toga što mogu da jedu šta god požele, koliko god žele i što ne moraju da paze da se ne ugoje, a ne moraju ni da vežbaju.

Kao dobre strane trudnoće žene su navele i to što imaju prednost u odnosu na druge putnike u gradskom prevozu ili što ne moraju da čekaju na šalteru. Drugo stanje je odličan izgovor da opravdaju sitne laži, a od partnera svih devet meseci dobijaju dodatnu pažnju.

No, bez obzira na sve dobrobiti, većina budućih majki navodi da je najlepši osećaj u trudnoći to što znaju da u sebi nose novi život i što će na svet doneti bebu.

(klix.Ba; Telegraf.rs)