UMEĆE SLUŠANJA: Žene sve više imaju problema s pažnjom, a muškarci su još gori

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja ispostavilo se da svaka treća dama nakon svega petnaestak sekundi naprosto isključi iz razgovora i počne da razmišlja o nečemu drugom. Muškarci su srećni ako uspeju pažljivo da slušaju sagovornika duže od deset sekundi

Kako otkriva istraživanje britanske kompanije Hidden Hearing, pripadnice nežnijeg pola ne podnose kada su primorane da slušaju druge kako se žale, ne zanima ih najnoviji rasplet u sapunici, kao ni problemi s poslovima koji se tiču kućnih poslova. Svaka treća dama priznaje da se pretvara da sluša, a zapravo samo klima glavom.

Za razliku od njih, muškarci prestaju da slušaju nakon samo 10 sekundi, posebno ako njihova bolja polovina priča o osećanjima ili najnovijim tračevima.

- Iako se veliki broj ljudi iz razgovora isključi zato što im tema nije zanimljiva, neki od njih imaju problema sa sluhom, što im onemogućava da u potpunosti učestvuju. Loš sluh može ozbiljno uticati na društveni život, pa oni sa ovim problemom mogu da se osećaju veoma izolovano – prokomentarisao je doktor Piter Sajdserf.

(MojPortal.ba)