OSTATI ILI ODUSTATI: 9 faza kroz koje prolazi svaki brak

Na početku beše samo sreća. A zatim? U svakom braku postoji nekoliko faza kroz koje prolaze partneri, a samo najuspešniji slave zlatnu svadbu

Brak nije mirno more – odnosi se menjaju, preispituju, razočaranja ga nagrizaju. No, uprkos svim iskušenjima, postoji put do sigurne luke.

Dok konfete padaju po mladencima, svaka mlada se nada da će ljubav trajati zauvek. Ali ako ih nekoliko godina kasnije pitate bi li se udale za istog muškarca, šest od deset odgovorilo bi – ne. Koje su stepenice na putu od sudbonosnog "da" do "volela bih da nikad nisam rekla da"? U istraživanju u kome je učestvovalo više od 200 žena u dobu od 21 do 85 godina, utvrđeno je da žena koja se uda i ima decu prolazi kroz devet različitih faza.

Faza 1: Mlada puna nade

Ovo je faza puna ideala, u kojoj par još uživa u trima glavnim sastojcima dobrog braka: strasti, intimnosti i predanosti. Premda ste možda prošli kroz nekoliko oluja, zajednički ih savladavate. Verujete da je muškarac vaše čvrsto uporište i da će romansa trajati zauvek. Supruge se u ovoj fazi trude da održe strast i dosta su posvećene braku.