SEKSI BIORITAM: Koje doba dana je najbolje za strast?

Poznato je da seks osim užitka donosi i mnogobrojne zdravstvene benificije, a evo koje je najbolje doba dana za vrhunski orgazam kod oba pola

Najnovije istraživanje pokazalo je da muškarci i žene najbolji seks mogu da dožive oko 20 sati uveče. Ove činjenice odnose se na tipične uslove, odnosno na klasičan način života, koji uključuje radne dane i ostale obaveze koje nas često sputavaju da nesmetano uživamo u stvarima koje volimo.

6 - 8 h

Žene su budne, ali nisu spremne za seks zbog visokog nivoa melatonina i niske telesne temperature. Muškarci, s druge strane, svoj vrhunac seksualnog uzbuđenja doživljavaju upravo tokom tih sati.

Zaključak - rano jutro je izvrsno za muškarce, ali nije idealno za žene.

22 – 00 h

Nivo melatonina u ovo doba kod žena raste, ali bez obzira na romantičnost, nedostaje energije za seks. Ista stvar se događa i s muškarcima koji bi se radije opustili uz neku aktivnost poput čitanja ili gledanja televizije.

Zaključak - ako oboje dobijete želju za seksom, zašto je ne biste iskoristili? No, nemojte misliti da nešto nije u redu ako nemate dovoljno želje za valjanjem među čaršavima oko ponoći.