SEKSI SANOVNIK: Strast u snovima predstavlja želju u stvarnosti

Mnoge žene sanjaju da vode ljubav s drugom ženom, ali to nema nikakve veze s nečijom seksualnom orijentacijom već sa prijateljstvom

U srećnoj ste vezi, ali sinoć ste sanjali vatreni seks sa sredovečnim prodavcem iz obližnje radnje? Znači li to da vam je veza u krizi ili da ste krišom zaljubljeni u nekog ko uopšte nije vaš tip? Ništa od toga, smatra seksolog dr Debi Herbenik, autorka knjige "Vodič za seksualni užitak i zadovoljstvo".

- Seksualni snovi su normalni i nad njima nemamo nikakvu kontrolu pa zbog toga ne treba da nam bude neprijatno - objašnjava ona i dodaje:

- Može da vam se desi i da sanjate seks s nekim koga u stvarnosti ne možete da podnesete, a čak ni to nije razlog za zabrinutost. Seksualne snove podstaču različite emocije, uključujući i bes koji je jedna vrsta strasti. Strastveni san može upućivati na osećanja ljutnje u stvarnom životu, odnosno, svoj bes prema nekom u snu izražavate seksom - objašnjava dr Herbenik.

S kondomom u ruci ne marite za tuđe mišljenje

Ukoliko sanjate  seks s kondomom, u stvarnosti se osećate emocionalno zaštićeni. Neotvoreni kondom može značiti da ne uzimate u obzir tuđa mišljenja, a raspakovani može označavati seksualnu frustraciju, strah od trudnoće ili polno prenosivih bolesti.

Profesor ili šefica, želite da se nađete na moćnom položaju

Posao ili zanimanje kojim se bavite potpuno su ovladali vašim stvarnim životom. Sanjate li seks s nekim likom koji je u poslovnoj hijerarhiji iznad vas, npr. šefom, to znači da i sami želite da se nađete na položaju moći. Postajete svesni vlastite moći i sposobnosti pa ste spremni da preuzmete odgovornost za svoje odluke.

(Tamara Milić/24sata.hr)