SRBIMA SE SVE MANJE DIŽE: Raste prodaja preparata za potenciju!

Kupuju ih svi, od srednjoškolaca do penzionera. Mlađi obično dolaze sa stavom “daj da je razvalim prvi put, pa da me juri posle”. Hoće da probaju sve, iako je u Srbiji 160 osoba umrlo od "vijagre"

Iako se u Srbiji seks i dalje tretira kao tabu tema, prodaja preparata za potenciju poslednjih godina sve više raste. Otkako je izmišljena "vijagra", na tržištu kao da je nastala prava "potentna ludnica", jer muškarci postaju sve više zavisni od dobrog seksa.

Danas nije retka pojava da, pored starijih ljudi koji ove preparate uglavnom koriste kao lekarski propisanu terapiju protiv impotencije, u apoteke i seks-šopove ulazi sve veći broj sasvim mladih momaka koji žele seks lišen strahova, nesigurnosti i brukanja.

- Prodaja preparata povećana je za 100 odsto! U seks-šopu radim već sedam godina i ova pomama danas ne može da se poredi sa skromnom prodajom kakva je bila nekad. Svakog dana moje kolege i ja imamo klijente koji dođu da kupe preparat za potenciju - kaže za Telegraf.rs prodavac iz jednog beogradskog seks-šopa.

Iako finansijska situacija u Srbiji nije sjajna, izgleda da nema krize kada je kupovina preparata za impotenciju u pitanju. Cene su prilično visoke, jer jedna pilula može da košta od 500 do 1.000 dinara. Međutim, to ne utiče negativno na prodaju.

Osobama koje imaju srčane probleme ne preporučuje se korišćenje hemijskih preparata jer njihovo dejstvo može da dovede do predinfarktnog stanja. Takođe, zabrana važi i za osobe koje uzimaju nitroglicerin ili alkohol. Prirodni preparati su manje štetni, ali se i prilikom njihove kupovine treba dobro informisati o samom proizvodu.

(Tamara Milić / Foto: frauflora.ru, myfuturebaby.com, kamagranow.com, personalhealthcart.com, pharmaafrica.com)