Varanje je najbolja dijeta!

Koliko kod preljubništvo bilo nepoštena i izdajnička rabota, ono ima i svojih dobrih strana

Ako je moguće verovati najnovijem istraživanju, švrljanje van braka dobro je za liniju! Britanski portal "Undercover Lovers", stranica za osobe u braku koje priželjkuju malo akcije sa strane, sproveo je istraživanje koje je povezalo vanbračnu aferu sa gubitkom kilograma.

Više od tri hiljade korisnika odgovaralo je na pitanja o tome da li su, otkako su počeli da varaju svog partnera, smršali i koliko. Od 1.500 dama, 62 odsto je smršalo u proseku 4,5 kilograma, dok je od isto toliko muškaraca, 53 odsto izgubilo oko 2,7 kilograma.

- Poznato je da, kada smo nesrećni, po pravilu jedemo više, manje pazimo šta unosimo u sebe i češće posežemo za nezdravom hranom. Mnogi naši korisnici godinama su, neki čak i decenijama, bili u nesrećnom braku pre nego što su se odlučili da potraže nekog drugog. Mali trenuci radosti i podizanje samopouzdanja koje dolazi s pronalaskom ljubavnika ili ljubavnice povezana je i sa željom da izgledamo najbolje što možemo. Ljubavnici čine savršen podsticaj za gubitak težine, a sagorevanju kalorija doprinose seks i druge intimne fizičke aktivnosti - objašnjava Emili Poup, jedna od urednica ovog portala.

Bračni savetnik Kati Mejer ističe da postoje drugi, znatno efikasniji načini za gubljenje viška kilograma.

- Da li je šansa da izgubite između dva i 4,5 kilograma razlog da započnete aferu? Ovu studiju svakako treba uzeti s rezervom. Ukoliko želite da smršate koji kilogram, jedite zelenu salatu i svež kravlji sir, a nemojte tražiti ljubavnika ili ljubavnicu - zaključuje Mejerova.

(Tportal.hr; Telegraf.rs)