Sve o ženskom orgazmu

Mnoga istraživanja pokušavala su da otkriju tajne ženskog orgazma. Međutim, on je i dalje velika misterija

Ženski orgazam je misterija. Iako su se mnoga istraživanja radila na temu orgazma kod žena, naučnici smatraju da je  žensko seksualno zadovoljsvo još prepuno tajni, koje nisu u stanju da razreše. Međutim, neka saznanja poput sposobnosti žena da dostignu vrhunac više puta tokom seksa ugledala su svetlost dana, a naučnici su nam nedavno otkrili još niz zanimljivih činjenica:

Polni organ - mozak

Naučnici su uočili da se ceo orgazam žene "odvija" u mozgu, a svi ostali delovi tela samo reaguju na njegove komande. Nekoliko istraživanja pokazalo je da, za vreme orgazma, kod žena reaguju regije mozga koje su povezane sa emocijama. To znači da je ženama važno da se oslobode eventualnih emotivnih prepreka, poput straha, da bi istinski mogle da uživaju u seksu.

Temperatura

Autorka knjige o seksualnim zadovoljstvima Hilda Hačerson preporučuje ženama da zagreju telo pre intimnog odnosa jer toplina dovodi do bržeg svršavanja. Najbolje je da se prepustite uživanju u vrućoj kupki pre samog seksa. To će podstaći bolji protok krvi u telu i vagini, koja će, nakon ovoga, biti vlažnija.

(T. M. / tportal.hr)