Deset razloga da budete u vezi

Da bismo normalno funckionisali, svima nam je u životu neophodna ljubav. Ovo su najosnovnije potrebe koje jedna zdrava i kvalitetna veza, pa čak i brak, može da nam ispuni

Glupo je reći da ne očekujete ništa od svoje veze, jer to sigurno nije istina. Pored seksa, svaka romansa se zasniva i na nekim drugim ljudskim potrebama. Evo deset najosnovnijih.

Ljubav

Ljubav i privrženost su najvažnije potrebe koje ispunjavamo u vezi. Ljudsko biće je potpuno zavisno od ljubavi, jer mu ona pruža mentalno zdravlje. Svako priželjkuje da pronađe nekoga ko će ga voleti onakvog kakav jeste, bez roka trajanja.

Društvo

Kroz život nije lako ići sam. Kada imate uz sebe nekoga koga volite, sve je mnogo lakše i imate nekoga s kim možete da provodite vreme. Takođe, zajedno delite i dobre i loše trenutke.

Predanost

Ma kako se neki tome opirali, svi u suštini žele da se skrase. Nije važno da li će doći do razmene bračnih zaveta ili ne, suština je u predanosti drugoj osobi i spoznaji da vam je ona dovoljna za čitav život.

Sigurnost

U ovom kolebljivom vremenu prepunom neizvesnosti i promena, osećanje sigurnosti je svakom čoveku veoma važno. Nekom je važno da se oseća sigurno kada su u pitanju emocije, ali nije zanemarljiva ni finansijska ili sfera nekretnina, a to ne bi trebalo da vas je sramota da sebi priznate.

(Telegraf.rs)