Kad postanu tate, muškarci se osećaju super seksi!

Novopečeni očevi su ponosni zbog svog potomstva da se, najčešće, osećaju toliko dobro da se to odražava i na njihov seksepil

Istraživanje koje su sproveli naučnici s Univerziteta Kalifornija u Santa Barbari otkriva nam da se novopečeni očevi, a posebno oni koji su to postali u nešto mlađem uzrastu, osećaju daleko privlačnijim nego pre nego što su dobili dete.

Autorka studije Ališa Kast primetila je da se većina istraživanja fokusira na to kako trudnoća i majčinstvo utiču na samopouzdanje žena, a da se malo ko bavio jačim polom. Poznato je da na samom početku drugog stanja dame naprosto blistaju da svakog dana dobiju barem nekoliko komplimenata za svoj izgled. Međutim, za period kasnije tokom trudnoće i nekoliko meseci nakon porođaja, većina će se složiti da je životna faza u kojoj su se ponajmanje osećale ženstveno i seksi. S muškarcima stvari stoje potpuno drugačije!

- Žene su u tokom trudnoće i u prvim mesecima s bebom pod neverovatnim stresom, svesne su toga da njihovo telo više nije kao pre, a sve to utiče na celokupnu sliku koju imaju o sebi. Međutim, to što je dobio dete jednom muškarcu govori da je potvrdio svoju muževnost i samim tim se oseća odlično u svojoj koži, što se reflektuje i na druge - objašnjava Kastova.

(Telegraf.rs)