Sedam stvari koje smanjuju želju za seksom

Problemi u spavaćoj sobi često su prouzrokovani smanjenjem seksualne želje, na koju negativno utiče čitava paleta stvari. Mnoge od njih su vrlo česte i u muškom i u ženskom svetu, pa je potrebno da se oba pola osveste i krenu u borbu protiv ubica libida

Mnoge stvari ubijaju želju za seksom. Smanjenje libida pojava je koja pogađa mnoge parove, a oni nisu ni svesni toga da rade stvari koje negativno utiču na njih. Vreme je da postanete svesni svih neprijatelja seksa kako biste ih iskorenili i krenuli napred, u nove seksualne pobede.

Višak kilograma

Iako su istraživanja pokazala da muškarci s viškom kilograma mogu duže da vode ljubav, ipak je debljina kobna za libido. Naime, i muškarci i žene koji kubure sa nekoliko kilograma viška, imaju smanjenu seksualnu želju jer su nesigurni i strahuju da su seksualno neprivlačni. Reč je, dakle, o psihološkom uticaju koji može biti poguban za kvalitetan i redovan seks.

Preparati za podizanje libida

Ironično, ali istinito. Brojni preparati za potenciju, koji služe za povećanje seksualne energije, zapravo izazivaju suprotan učinak. Prema jednom američkom istraživanju, mnogi od njih sadrže neke vrlo štetne stvari koje pogubno deluju na celi organizam, a samim time i na želju za seksom.

( Tamara Milić / tportal.hr )