SMANJITE KRITERIJUME: Izbirljive žene su same

Visoki kriterijumi koje pojedine žene postavljaju u potrazi za muškarcem ne rezultiraju dobro. Većina izbirljivih nema nikoga pored sebe

Isuviše zahtevne žene nemaju partnere. Milion osobina koje žene zahtevaju, a za koje se podrazumeva da muškarac mora da ih poseduje, zapravo su klopka koju pripadnice lepšeg pola same sebi postavljaju.

Ukoliko ste i vi jedna od onih kojima je bitno da muškarac bude visok, lep, crn, pametan, da ima dobar posao, stan, kola i da se povrh svega oblači savršeno, u velikom ste problemu. Takva izbirljivost vas neće odvesti na razne strane već na samo jednu, 100 odsto sigurnu stranu, a to je samoća.

Zato, ukoliko ne želite da svoj život provedete bez jače polovine, prestanite da preterujete i obratite pažnju na mnogo bitnije stvari od njegovog sakoa i frizure. Vreme je za promene.

Stil

Bez obzira na dostupnost najrazličitije garderobe po različitim cenama, muškarci i dalje ne mare previše za svoj stil, uprkos tome što su inače inteligentni, uspešni ili imaju neke druge karakteristike koje bi zadovoljile većinu pripadnica nežnijeg pola. Ipak, kada je odeća u pitanju, ne ulažu previše truda, pa žene u startu stvaraju lošu sliku o njima. Tu se možda krije zamka jer, bez obzira na stil odevanja, on vas možda može osvojiti svojom ličnošću. Ljubavni terapeuti savetuju da to nisu dovoljni razlozi da odbacujete muškarce i da treba otići na barem jedan sastanak s pripadnikom jačeg pola koji na prvi pogled nije obučen onako kako bi vi voleli. I ono što je najbitnije,  jeste to da će svaki muškarac promeniti način odevanja za ženu koju voli, jer im to zaista ne predstavlja nikakav problem.

Neki se muškarci ne snalaze u novim situacijama. Ukoliko ste naišli na dečka koji na prvom sastanku teško izražava svoje misli rečima, ne treba da znači da se radi se o čudnom tipu, već o muškarcu koji deluje pomalo zbunjeno i kojeg je verovatno obuzela trema. Ako je samo to u pitanju, možda bi trebalo da mu date još jednu šansu, jer morate priznati da ste i vi sigurno nekada doživeli isto.

Realnost

U filmovima muškarci rade najromantičnije stvari na svetu, ali stvarnost je drugačija. Najvažnije je da vas poštuje i voli, a sve ostalo je bonus. Razlikujte stvarnost od filmskog scenarijuma i ne budite previše izbirljivi. Sledite svoj instinkt i odmah ćete uspeti da prepoznate da li se radi o frajeru koji nikako nije vredan vaše pažnje ili je u pitanju dečko kog želite i vidite pored sebe.

( Tamara Milić / tportal.hr )