OTKRIVAMO: 10 neobičnih činjenica o vagini

Najintimniji deo ženskog tela, obiluje nedoumicama koje su prava misterija kako za naučnike, tako i za običan svet. Međutim, nedavno se jedan stručni tim odvažio da istraži sve što do sada nije bilo najjasnije kada je u pitanju vagina

Otkrivene su tajne najintimnijeg dela ženskog tela, vagine. Naučnici su odlučili da krenu u avanturu istraživanja svih njenih tajni, što je dovelo do demistifikacije žeskog polnog organa. Ova saznanja su istovremeno interesantna i izuzetno značajna, jer su konačno rasvetljene sve nedoumice koje su vas mučile. Evo o čemu je zapravo reč.

Kada se žena uzbudi, intimna regija počinje da se ponaša kao muška

Osim što se prilikom seksualnog uzbuđenja povećava klitoris i stidne usne takođe sadrže erektilno tkivo koje prilikom uzbuđenja postaje sve veće. Razlozi za to potiču još iz razdoblja fetusa s androginim delovima. Tokom razvoja deteta u trudnoći svi fetusi na intimnom području imaju isto tkivo.

Vaginalni sekret i ulje jetre morskog psa sadrže organski sastojak skvalen

Ovaj zajednički sastojak žena i morskih pasa često se dodaje hidratantnim kremama i proizvodima za negu kože, jer deluje ublažavajuće.

Dlačice na intimnoj zoni su iste boje kao i kosa

Boja vaše kose i stidnih dlačica je ista, ali faza rasta intimnih dlačica znatno je kraća nego faza rasta kose. Intimne dlačice jednostavno nisu programirane za tako dugačak rast, ali čak i da jesu, trenje donjim vešom i svakodnevnim pokretima izazvalo bi njihovo pucanje.

Dužina stidnih usana se razlikuje od žene do žene

Stidne usne mogu da budu dugačke između dva i šest centimetara, što je znatno veći raspon nego što se očekivalo. Ovo je otkrila studija objavljena devedesetih godina u časopisu "American Gynecology", a svi ginekolozi složiće se kako ne postoji dobar medicinski, higijenski ili estetski razlog zbog kojeg bi žene bile nezadovoljne izgledom svoje vagine.

( T.M. / tportal.hr )