Porođajne poze koje dovode do orgazma (VIDEO)

Najnovije studije pokazuju da alternativne vrste porađanja ne samo da mogu da budu manje bolne, već i da budućoj majci priušte ogromno seksualno zadovoljstvo

Prva stvar koja većini ljudi padne na pamet kada se pomene dolazak bebe na svet jeste "čudo života". Međutim, ženama koje su prošle kroz sate i sate u agoniji porođajnih muka, sigurno se ne bi do kraja složile sa tim. Naučnici su zato postavili pitanje da li toliki bol možda znači da bi porođaj trebalo da se obavlja na drugačiji način od onog koji propagira savremena medicina.

Prema njihovom mišljenju, ništa u savremenim porodilištima nije prirodno, od osvetljenja, preko okruženja, pa sve do položaja koju porodilja zauzima. Primer je "litom poza" u kojoj se obavlja skoro četvrtina svih vaginalnih porođaja u zapadnom svetu. Donji deo tela žene oblikuje se u obliku slova C, što je zapravo najteža i najnelogičnija poza za rađanje bebe, jer je porođajni kanal u obliku slova J, što znači da porodilja mora da "gura" protiv gravitacije. Naravno, ova poza najzgodnija je za pristup akušeru ili babici. Buduću majku, najčešće vezanu kaiševima za sto, niko i ne pita za mišljenje!

(Telegraf.rs)