Pet moćnih reči koje će ojačati vašu ljubav

Mnogi ljudi nisu svesni moći reči, ali njihov uticaj na naš svakodnevni život je izuzetno velik, naročito na polju međuljudskih odnosa

Stvari koje izgovarate i te kako utiču na vašu vezu. Moć reči je izuzetno jaka i u zavisnosti od njih zavisi kvalitet odnosa koji gradimo sa nekim. Naime, što se lepše izražavate i odnosite verbalno prema nekome, to će vam odnos biti kvalitetniji, i obratno. 

Ista stvar je i sa vezom. Iskrenost i komunikacija su temelj svake uspešne i jake veze. Još ukoliko u celu priču ubacite pet ključnih reči, možete biti sigurni da će odnos sa vašim partnerom ili partnerkom biti mnogo kvalitetniji, zdraviji i ispunjeniji s više poverenja. Evo o kojim rečima se zapravo radi.

Kako?

Uz ovo pitanje partnera podstičete da podeli svoje osećaje i misli, bez straha od osuđivanja. Kada nekoga pitate "Kako si došao do tog zaključka?", dajete mu priliku da objasni svoj stav, a da se pritom ne oseća napadnuto i ne pokušava da se odbrani. Reč "zašto" podstiče drugu osobu na odbrambeno ponašanje, dok reč "kako" pozitivno utiče na otvorenu komunikaciju.

(T.Milić / ordinacija.hr)