Bolje letujte s drugaricama nego s partnerom

Letovanje predstavlja vreme opuštanja, vreme uživanja i vreme potpune relaksacije duha i tela. Ali izgleda da žene u celoj toj priči ne vide svoje partnere, već se radije odlučuju na letovanje sa prijateljicama

Žene više vole da letuju sa prijateljcama nego sa partnerima. Iako je letovanje sinonim za dobru zabavu, odmaranje, izlaske, muvanje i upoznavanje novih lica, sve to nisu razlozi zbog kojih žene izbegavaju da odlaze na godišnji odmor u društvu svoje jače polovine.

Razlozi zbog kojih se čak 63 odsto parova mimoilazi u svojim planovima za letovanje su uglavnom nemogućnost dogovora oko datuma letovanja i uzimanja odmora, ali i problemi koji nastaju tokom dogovora oko destinacije koju tokom leta treba posetiti.

Svaka peta ispitanica je priznala da bi najradije ostavila sve, pa čak i dete partneru i otišla na odmor sa svojim drugricama dok se čak njih 10 odsto odlučuje na žensko društvo kako bi razbili svakodnevnu rutinu i monotoniju u vezi ili braku.

Međutim, da žene nisu naivne pokazuje i činjenica da su u poslednje vreme sve popularniji ženski vikendi, odnosno kraktotrajno bežanje od obaveza sa najboljim prijateljicama.

( T. Milić )