Zašto će jedna dama pristati na seks s vama?

Jeste li znali da postoji 237 različitih razloga zašto se žene upuštaju u seksualne odnose? Za razliku od sveopšteg mišljenja, ljubav nije čak ni blizu vrha liste njihovih motiva da se prepuste strastima

Američki psiholozi sa Teksas univerziteta Sindi Meston i Dejvid Bas razgovarali su sa preko hiljadu žena širom sveta i rezultate objavili u svojoj knjizi “Why Women Have Sex”. Donosimo neke od najčešćih ženskih motiva za seks i objašnjenja autora knjige zašto ovi razlozi i nisu tako neobični.

Muškarac se dobro ljubi

Jedan od najpopularnijih razloga zašto žene stupaju u polni odnos je vrlo jednostavan. Muškarac se odlično ljubi! To nije tako čudno jer se u ljudskim usnama nalazi više senzornih neurona nego u drugim delovima tela.

Jedno istraživanje pokazalo je da ljubljenje izaziva pad kortizola, hormona odgovornog za stres, a na taj način se smanjuje anksioznost. Ženama je ljubljenje važno pre i tokom seksa, a loš poljubac može da bude sredstvo potpunog hlađenja.

Sažaljenje

Žene se od najranijeg uzrasta vaspitavaju da budu brižne osobe koje će pokazivati empatiju za druge, biti osetljive i svesne tuđih osećanja. Nekoliko žena u istraživanju opisalo je seks kao način utehe muškaraca koji se osećaju loše ili imaju izrazito nisko samopouzdanje.

Mnoge dame upustile su se u seksualni odnos s muškarcem prema kojem su osećale sažaljenje, na primer s muškarcem koji je želeo da izgubi nevinost ili preboli bivšu devojku.

(Telegraf.rs / PortalOko.hr)