MODERNA SEKS-TROJKA: Ona, on i smartfon

Čini se da je zavisnost od pametnih telefona dostigla najviši nivo do sada. Podaci novog istraživanja pokazuju da čak 20 odsto mladih parova čak ni za vreme seksa ne ispušta mobilni telefon iz ruku

U studiji su učestvovala 1.102 ispitanika, a rezultati su pokazali da za vreme seksa bez mobilnih telefona mladi uopšte ne mogu, ali ni stariji nisu imuni na ovo tehnološko čudo. Svakoj desetoj osobi starijoj od 34 godine desilo se da je posegla za smartfonom u trenucima strasti.

Alarmantan je podatak da, uprkos upozorenjima i zakonima, čak 55 odsto ispitanika priznaje da mobilni koristi i za vreme vožnje automobila, a 12 odsto ga iz ruke ne ispušta čak ni za vreme tuširanja.

U većoj studiji u kojoj je učestvovala 2.021 osoba, mnogi ispitanici rekli su da im smartfon uništava ljubavni život. Dvanaest odsto ispitanika koji su u vezi priznalo je da neprestano proveravanje mobilnog predstavlja veliki problem. Gotovo trećina ispitanika (29%) otkrilo je da su uništili poverenje u vezi ili prijateljstvu zbog njuškanja po tuđem mobilnom telefonu.

- Ljudi na pametne telefone gledaju kao na svoj produžetak. Svuda ih nose sa sobom, čak i na neka jako neobična mesta, od tuša preko večere, pa sve do spavaće sobe – rekao je autor istraživanja Mark Barah.

(Telegraf.rs / Tportal.hr)