Prosečan penis dugačak je 14,2 santimetra

Istraživanje koje je sprovela Debi Herbenik na Univerzitetu Indijana pokazalo je da penisi dolaze u svim oblicima i veličinama. Najmanji penis u erekciji bio je dugačak četiri santimetra, a najduži je imao 26 santimetara

Istraživanje sprovedeno na 1.661 ispitaniku, u kojem su naučnici imali zadatak da ustanove prosečnu veličinu penisa u erekciji, manje-više je potvrdilo rezultate ranijih studija na ovu temu i došlo se do rezultata od 14,2 santimetra.

Istraživanje koje je sprovela Debi Herbenik na Univerzitetu Indijana pokazalo je da penisi dolaze u svim oblicima i veličinama. Najmanji penis u erekciji bio je dugačak četiri santimetra, a najduži je imao 26 santimetara.

Međutim, da li je veličina važna za seksualno zadovoljstvo dama, tema je za ozbiljnu debatu. Neka istraživanja pokazala su da je ženama koje postižu vaginalni orgazam veličina bitna, jer s dužim penisom češće dostižu vrhunac. Druga istraživanja sugerišu da veći nije uvek i bolji. Idealna veličina penisa zavisi od visine osobe, a neka istraživanja otkrila su da je većini žena važniji obim od dužine.

(Telegraf.rs)