ŽENE, AKO VAM JE ŽIVOT MIO: U seksi izdanju ne idite lekaru!

Iako zvuči potpuno jezivo, pripadnice nežnijeg pola koje se oblače u lepu, modernu i skupu odeću češće bivaju žrtve doktorskih grešaka. Nažalost, čak i onih sa fatalnim ishodom

Dame, kod lekara idite u staroj, iznošenoj trenerci i to bez trunke šminke na licu! Prema najnovijoj, zastrašujućoj studiji, na hiljade žena svake godine umre zbog činjenice da su isuviše doterane i sređene.

Istraživanje sprovedeno na 15.000 osoba pokazalo je da žene imaju upola manje šanse od muškaraca da im tokom pregleda otkriju simptome srčanih oboljenja. Mnogi kardiolozi veruju da lekarima promaknu ključni simptomi koji će dovesti do srčanog ili moždanog udara kad im pacijenti naoko izgledaju dobro.

- Mislim da lekari opšte prakse i kardiolozi često ne shvataju u kolikoj su opasnosti žene. Često misle da je, ako pacijentknja izgleda zdravo, dobro je obučena i pazi na sebe, najverovatnije s njom sve u redu - upozorava autor istraživanja doktor Pjer Sabure.

Važno je istaći i to da pristojno obučeni muškarci bolje prolaze. Razlog za to krije se u tome što žene svoj izgled osveže šminkom, pa samim tim izgledaju zdravije.

(Telegraf.rs)