7 fascinantnih činjenica o ženskim grudima

One su lepe, tople, oble, meke, osetljive, seksi, ponekad poskakuju i vode život za sebe... No, da li ste ste sigurni da o grudima znate baš sve?

Grudi predstavljaju najdivniji i najmisteriozniji deo ženskog tela. One izmamljuju muške uzdahe i jedna su od prvih stvari koje im pri upoznavanju s vama naprosto upadaju u oči. Iako su konstantno svesne svojih dojki, žene najčešće vrlo malo znaju o ovom simbolu lepote, ženstvenosti i majčinstva.

1. Leva je obično veća

Iako je ponekad teško uočiti razliku, leva dojka je najčešće nešto krupnija od desne. Ne postoje savršeno simetrične grudi. Bradavice takođe mogu biti različitih dimenzija, ali i da budu usmerene u različitim pravcima.

2. Sve žene imaju dlačice oko bradavica

Ma kako da se to ne dopada muškarcima, u pitanju je činjenica. Svaka dama ima od dve do petnaest vlasi koje izrastaju na obodu bradavica. Što su tamniji ten i kosa, to će i ove dlačice biti crnje. Takođe, koža grudi može zapatiti bubuljice i mitisere. Zato je važno obratiti posebnu pažnju i redovno negovati ovo delikatno područje.

7. One mogu da se izobliče

Možda zvuči čudno, ali spavanje na stomaku može dovesti do toga da vaše grudi privremeno izgube svoj oblik. Kako biste očuvali savršenstvo njihove forme, vodite računa o tome kako ležite. Najbolje je da spavate postrance, sa jastučetom u vidu podrške ispod grudi.